PREDAVAČI I PANELISTI

Misija ove konferencije je edukacija, povezivanje i ukazivanje na važnost komunikacijskih vještina unutar studentske zajednice, te kroz dobre primjere iz prakse i uglednih predavača pružanje podrške studentima u razvoju njihovih karijera.

Haris
Haris Jusović
Jusa je multidisciplinarni dizajner i copywriter sa petnaestogodišnjim dizajnerskim iskustvom u polju kreativne industrije. Jedan od prvih izbora brendova kada su u pitanju kreativne vizualne komunikacije sa akcentom na slogane.
Rusmir
RusmirArnautović
Rusmir je Senior dizajner/ArtDirector sa iskustvom više od 20 godina u domenu dizajna. Trenutno radi na poziciji Head of Design u Kliki, sa sjedištem u Sarajevu, specijaliziran za dizajn interfejsa za izvorne mobilne i web-bazirane aplikacije.
Amra
Amra Makan Pjevo
Amra, Marketing i PR Manager sa preko 15 godina radnog iskustva, u području marketinga, komunikacija i razvoja brenda. Iza sebe ima niz implementiranih kampanja, lokalnih i međunarodnih evenata, kooperacija sa poznatim brendovima.
Vuk
Vuk Brajović
Direktor agencije Providence, agencije koja zastupa Rakuten Viber, karijerni je menadžer iz oblasti tržišnih komunikacija, a osim toga i teniski medijski analitičar, komentator i predavač. Osnivač je humanitarnog teniskog turnira “Celebrities Challenger Belgrade”.
Tatjana
TatjanaNovak
Tatjana i njeni partneri osnovali su vodeću agenciju u oblasti medijskih obavještajnih usluga, koja uključuje praćenje i analizu medija, kao i online forenziku. Agencija je organizirala Svjetski kongres Clipping agencija, a nudi i usluge strateškog savjetovanja.
Gabrijela
GabrijelaCojzer
Gabrijela je diplomirala na medijskim studijama, a tokom prakse u Radio Kopru tražila je balans između kritičke procjene i količine informacija koje se svakodnevno pružaju za kvalitetne proizvode. Kontinuirana težnja ka poboljšanju usluge je ključ agencijskog uspjeha i efikasnosti.
Amila
AmilaSadiković
Radila je u internacionalnoj kompaniji British American Tobacco, a nakon toga prelazi na stranu agencije Advans i ubrzo postaje Media Manager koji u svom opusu ima bogat portfolio klijenata: Ferrero, Podravka, dm drogerie markt, NLB banka, Zelene doline…
Admir
AdmirJahić
Admir je Inžinjer telekomunikacija i šef IT odsjeka u Centru za obuku za operacije podrške miru, a ujedno zadužen za social media presence ovog Centra. Personalni je trener i food vloger, a prije svega content creator za social media platforme Meta i TikTok.
Nedžad
NedžadTucaković
Njegova profesionalna odgovornost uključuje idejni koncept, upravljanje i organizaciju, planiranje, konsalting, kako godišnjih događaja velikih multinacionalnih kompanija tako i manjih domaćih uspješnih kompanija. Osnivač je agencije Newevent zadužene za organizaciju događaja.
Sedin
Sedin Kahriman
Sedin je diplomirao na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu 2004. godine, a trenutno je u statusu doktoranta na ovom fakultetu. Karijeru je započeo kao pripravnik u BHT-u. Od 2018. godine uspješno obavlja funkciju generalnog direktora BHT-a.
Melisa
MelisaHalilović
Radila je u turizmu i hotelijerstvu, ali i u prodaji, te na pozicijama upravljanja timovima i razvoju biznisa. Dodatno je usavršavala svoje znanje na regionalnim akademijama za komunikacijske vještine i Leadership te se specijalizirala kao Soft skills Trener.
Husein
Husein Terzić
Husein je diplomirao i Magistarirao na Ekonomsom fakultetu u Sarajavu. Dugogodišnji je nogometni sudija na Premijer ligi BiH, a trenutno instruktor suđenja na navedenoj ligi. Trenutno zaposlen u Agenciji za rad i zapošljavanje BiH.
Mirsad
MirsadMehmedović
Mirsad je menadžer društvenih mreža koji radi za globalnog lidera u korisničkom servisu, Teleperformance. Ima deceniju iskustva u digitalnom marketingu, i za to vrijeme je radio sa nekim od najvećih brendova na svijetu.
Ines
InesBajrić
Ines je rođena u Sarajevu, ali se školovala u SR Njemačkoj. Nakon završenog studija, započinje profesionalni razvoj u oblasti HR-a. Iskustvo je sticala na različitim pozicijama i branšama: od automobilske industrije preko trgovačkog do bankarskog sektora.
Mima
MimaZukan
Osnivačica ”Pop rock škola Sarajevo” Mima, profesorica muzike i vokalna pedagoginja, prenosi svoju želju da novoj generaciji mladih pjevača pruži prepoznatljiv stil pjevanja. Obnašala je funkciju vokalnog trenera i profesora klavira.
Hana
HanaRudež
Hana je modna dizajnerica i osnivačica branda Monier Atelier, koja radi u oblasti marketinga. Učesnica je niza renomiranih modnih događaja, a jedan od najznačajnijih je učešće na Sedmici mode u Milanu sa kolekcijom koja je inspirisana bosnakom kraljicom Katarinom.
Senita
SenitaSlipac
Senita Slipac je suosnivačica i direktorica OREA-e, regionalne online platforme za kupoprodaju ručno rađenih proizvoda. Dolazi iz nevladinog sektora u kojem radi na projektima socio-ekonomske podrške i osnaživanja žena i mladih kroz obrazovanje, a osnovala je i Bosana Fondaciju.
Dalila
DalilaFejzagić
Dalila je osnovala arhitektonski ured Studio ZIDOVI gdje je uposlena i danas kao project manager i arhitekta. Sa timom saradnika je projektovala, dizajnira, izvela niz privatnih i javnih interijera i eksterijera različitih tipologija.
Belma
BelmaUšanović
Belma je magistrica finansija, veliki zaljubljenik u marketing i vlasnica BeeLuv prirodne kozmetike. Vlasnica je branda prirodne kozmetike BeeLuv i marketinške agencije Spark gdje je spojila ljubav prema marketingu, organizaciji evenata i prirodi.